برگه اطلاعات ایمنی مواد Material Safety Data Sheet

برگه اطلاعات ایمنی مواد (MSDS) یا برگه اطلاعات ایمنی(SDS) چیست؟
برگه اطلاعات ایمنی مواد (MSDS) سندی است که حاوی اطلاعاتی در مورد خطرات بالقوه (در زمینه های سلامتی، آتش سوزی، واکنش پذیری و محیطی) و نحوه کار ایمن با محصول شیمیایی است. این یک نقطه شروع ضروری برای توسعه یک برنامه بهداشتی و ایمنی کامل است. همچنین حاوی اطلاعاتی در مورد استفاده، ذخیره سازی، جابجایی و روش های اضطراری است که همه مربوط به خطرات مواد هستند. MSDS حاوی اطلاعات بسیار بیشتری در مورد مواد نسبت به برچسب است. MSDS توسط تامین کننده یا سازنده مواد تهیه می شود. در این برگه بیان میشودکه خطرات محصول چیست، چگونه از محصول به طور ایمن استفاده شود، در صورت رعایت نکردن توصیه ها چه انتظاری باید داشت، در صورت وقوع حوادث چه باید کرد، چگونه علائم قرار گرفتن در معرض بیش از حد را تشخیص داد، و در صورت بروز حوادث چه باید کرد؟
برای آشنا شدن با بخش های برگه اطلاعات ایمنی اسانس ها به نمونه زیر توجه فرمایید.
در اینجا به بخش های مختلف MSDS اسانس نعنافلفلی می پردازیم:
بخش اول: شناسایی
نام سازنده: شرکت X
شماره تلفن اورژانس:111111111
نشانی:……………………..
نام شیمیایی و مترادف: اسانس نعنا فلفلی
نامهای تجاری و مترادفها: Mentha x piperita
:CAS شماره 8005-90-4
: CAS (Chemical Abstracts Service) Registry Number
شمارههای ثبت CAS ( که اغلب با نامهای CAS RN® یا CAS Numbers شناخته میشوند) به طور جهانی برای ارائه یک شناسه منحصر به فرد و غیرقابل اشتباه برای مواد شیمیایی استفاده میشوند. یک شماره ثبت CAS به خودی خود هیچ اهمیت شیمیایی ذاتی ندارد، اما زمانی که نامهای سیستماتیک، عمومی، اختصاصی یا بیاهمیت احتمالی وجود داشته باشد، راهی بدون ابهام برای شناسایی یک ماده شیمیایی یا ساختار مولکولی ارائه میکند.
بخش دوم: اطلاعات آتش سوزی، انفجار و واکنش پذیری
نقطه اشتعال روش فنجان بسته : 151 درجه فارنهایت
Flash Point ؛ نقطه اشتعال یا درخش پایینترین درجهٔ دمایی است که در آن از ماده، بخاری قابل احتراق ساطع میشود.
بسترخاموش کننده: FOG CO، بله، FOAM بله، DRY Chemical بله
طبقه بندی خطر DOT : مایع قابل اشتعال
Dot (Department of Transportation) Hazard Classification
خطرات ویژه اطفاء حریق و انفجار: ظروف در معرض شعله را با آب خنک کنید
مواد قابل احتراق خطرناک از محصولات تجزیه: وجود ندارد. ماده پیروفوریک نیست (خود به خود مشتعل نمی شود)، با آب واکنش نمی دهد، دهنده اکسیژن نیست، مواد مقاوم در برابر ضربه هستند.
پایداری: به طور معمول پایدار است
شرایطی که باید اجتناب کرد: گرمای بیش از حد
موادی که باید اجتناب کرد: عوامل اکسید کننده قوی
محصولات پلیمری خطرناک: ندارد
بخش سوم: اطلاعات فیزیکی
بو، ظاهر و حالت فیزیکی: مایع بی رنگ تا زرد کم رنگ با بوی نافذ قوی نعنا و طعم تند
نقطه جوش: مخلوط
نقطه ذوب: مایع
وزن مخصوص(آب=1):0.90
فشار بخار: یافت نشد
حلالیت در آب : نامحلول
چگالی بخار (هوا = 1): بیشتر از هوا
بخش چهارم: اطلاعات حفاظتی
تنفسی: مانند همه مواد، از تنفس تصادفی بخارات خودداری کنید.
تهویه: برای جلوگیری از تنفس تصادفی بخارات، استفاده از اگزوز موضعی توصیه می شود.
چشم: از عینک ایمنی مورد تایید OSHA استفاده کنید.
پوست: برای جلوگیری از تماس با پوست دستکش بپوشید.
سایر دستگاهها یا رویههای حفاظتی: از روشهای خوب تولید(GMP) پیروی کنید.
بخش پنجم : محدودیت مواجهه شغلی
مقدار حد آستانه :(TLV) تعیین نشده است
حد مجاز OSHA برای در معرض قرار گرفتن: مشخص نشده است
:Threshold Limit Value (TLV)
مقدار حد آستانه (TLV) به عنوان غلظتی در هوا تعریف می شود که ممکن است بدون اثرات مضر برای پنج روز کاری هشت ساعته متوالی تنفس شود.
بخش ششم: اطلاعات خطرات سلامتی
اطلاعات خطرات سلامتی: در ارزیابی شورای اروپا تایید شده. در ارزیابی
FEMA (Federal Emergency Management Agency) به طور کلی به عنوان ایمن GRAS (Generally recognized as safe) شناخته می شود
اطلاعات تحریک کنندگی: مایع ممکن است برای پوست تحریک کننده باشد و برای چشم ها و سایر غشاهای مخاطی تحریک کننده است.
بخش هفتم: روندهای اضطراری و کمک های اولیه
قرار گرفتن در معرض استنشاق: فرد را به منطقه تهویه شده منتقل کنید و مراحل معمول کمک های اولیه را دنبال کنید
چشم ها: با روش های کمک های اولیه معمولی چشم ها را بشویید. با آب بشویید و در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید.
تماس با پوست: پوست رابا آب و صابون بشویید
سایر موارد: در صورت بلعیدن، به پزشک مراجعه کنید
بخش هشتم: نشت مختصر و روش های دفع
احتیاط در صورت ریختن یا رها شدن مواد:
در صورت نشت مختصر، با دستمال کاغذی پاک کنید و اقلام آلوده را در ظرف فلزی در بسته قرار دهید. برای نشت های زیاد، از پارچه جاذب غیرقابل اشتعال استفاده کنید و به همان صورت دور بیندازید.
روش های دفع مواد زائد: قوانین محلی، ایالتی و فدرال را دنبال کنید
بخش نهم: روشهای جابجایی و ذخیرهسازی
در محیط خشک و خنک و در ظرف در بسته و در دمای کمتر از 35 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
امیدوارم با مطالب بالا و توضیحاتی که پیرامون هر یک داده شد. با برگه اطلاعات ایمنی اسانس ها آشنا شده باشید و در کار عملی خود از آن بهره ببرید.